Contact opnemen of zowiets?
Vul onderstaand formulier in of vind jouw weg op mijn socials.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Laat ik mezelf eerst even voorstellen

Laat ik mezelf eerst even voorstellen

Mijn naam is Wietske Doreleijers. Geboren op 29 juli 1983 te Venray, Limburg. 
Op jonge leeftijd begon ik met ballet en dit is lang mijn passie geweest. Mooie shows maken en in het middelpunt van de belangstelling staan. Ik zocht een podium voor het tentoonstellen van mijn kunsten. En dit ben ik altijd blijven doen. Van dans ging dit langzaam over naar tekenen, schilderen en vormgeven. Maar ik dans nog steeds graag, van de Argentijnse tango tot een dansje op een zomers festival!

Ik woon met mijn man in Prinsenbeek (gemeente Breda). Mijn twee bonuskinderen komen met regelmaat langs en dan is de gekkigheid compleet. Wij houden ervan samen naar het theater te gaan, een borreltje te drinken in de stad en mooie reizen te maken. In het buitenland noemen ze me met regelmaat ‘Whiskey’, omdat mijn Nederlandse naam niet uit te spreken is blijkbaar 😉
Wanneer je mij beter leert kennen weet je dat ik een liefde heb ontwikkeld voor mooie typografie, hoge hakken, vintage/retro juweeltjes, sieraden en verzót ben op zoetigheid.

Nadat ik in 1999 (dat klinkt als eeuwen geleden!) klaar was op de mavo in Venray, ben ik aan het B.C. Schöndeln in Roermond de opleiding Schilderen & Reclametekenen gaan volgen. Via die route ben ik op het Sint Lucas in Boxtel terecht gekomen waar ik Reclame, Presentatie & Communicatie heb gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik een half jaar op Curaçao gewerkt en gewoond. Aansluitend ben ik grafisch vormgeven gaan studeren op het Sint Joost in Breda en uit Breda ben ik nooit meer weggegaan.

Mijn opgedane kennis heb ik bij meerdere grafische en cross-media bedrijven in de praktijk weten te brengen. Daarnaast kruipt het bloed waar het niet gaan kan en heb ik ook eigen initiatieven ontplooid. Zo heb ik een grafisch samenwerkingsverband onder de naam Dear Lily gehad en heb ik ook jarenlang mijn eigen tassenbedrijf Marrakech Musthaves gerund.

“Ik omschrijf mezelf dan ook gerust
als rusteloze creatieve ziel.” 

Ik hou ervan me te blijven ontwikkelen. Ik omschrijf mezelf dan ook gerust als rusteloze creatieve ziel. 
In 2013 heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs en sindsdien sta ik voor de klas bij de mbo-opleiding Mediavormgeving en kan ik de nieuwe lichting vormgevers meer leren over Adobe, Grafisch Vormgeven en Typografie. Van 2015 tot 2017 heb ik daarvoor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving gevolgd bij Fontys in Tilburg. Ook als docent ben ik me blijven ontwikkelen. Zo heb ik verschillende cursussen gedaan en ben ik nu bevoegd onderwijs- en praktijkassessor en heb ik me verdiept in het coachen van leerlingen en online lesgeven. 

Geïnteresseerd in mijn gehele loopbaan? Ga dan hier naar mijn LinkedIn pagina.

Het vormgeven is tijdens mijn docentschap altijd blijven lonken. Wanneer ik de tijd en ruimte had kon ik het niet laten om privé en zakelijk mooie dingen te maken. 
Maar nu is het tijd voor zowiets en tijd om mijn podium te pakken.

ZoWiets is ontstaan uit mijn voorliefde voor de dingen die mooi zijn ‘omdat ze mooi zijn’. En het helpt als die mooie dingen dan ook goed zijn vormgegeven. En voor die vormgeving kan ik zorgen! Dus ik hoop dat je bij me aanklopt met jouw verhaal. Als we een match zijn ga ik er graag mee aan de slag!

Brainstormen of zowiets
Stuur je mail naar info@zowiets.nl

Groet Wietske 
(aka Whiskey)