Contact opnemen of zowiets?
Vul onderstaand formulier in of vind jouw weg op mijn socials.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Een zoetsappige powervrouw

Afrikaanse Protea - It takes courage to bloom

Een zoetsappige powervrouw

Waarom de Afrikaanse Protea prominent op mijn homepage staat

Met haar ingenieuze schutbladeren, mysterieuze hart en de stevige bloemsteel zie je haar niet snel over het hoofd. Dat maakt deze bloem ook zo geschikt om solo te pronken, maar ook in een boeket pakt ze haar kans om te stralen. Volmaakt gelukkig is zij in haar perfecte roze bubbel, die haar beschermt tegen insecten en de boze buitenwereld.

Ik ben op mijn gemak als ik alleen ben, maar ik kan ook schitteren in een groep. Ik zal me beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en om die reden trek ik me dan graag terug in mijn eigen wereld of fantasie (dat mysterieuze creatieve kantje en die roze bubbel), maar tegelijkertijd word ik graag gezien en pak ik dán ook mijn podium.

De Protea is de nationale bloem van Zuid Afrika1735 gaf de Zweedse botanicus Karl Linnaeus de bloem haar naam. Vanwege de vele verschijningsvormen van de Protea verwees hij naar de mythische God Proteus, die zo vaak van gedaante kon veranderen als hij wilde. Met de geschiedenis van haar naamgeving in het achterhoofd, zal het je niet verbazen dat de bloem symbool staat voor diversiteit en verandering.

Reizen voedt mij (Zuid-Afrika staat nog op mijn bucketlist!). Ik voel me aangetrokken tot andere dimensies en andere culturen. Ik zoek betekenis en zingeving in de wereld om mij heen. Zo kan ik genieten van iemand in al zijn of haar verschijningsvormen. Een held(in) met vele gezichten. En juist op die diversiteit en verandering wil ik inspelen met zowiets. Durf jij het aan te veranderen?

“The world has gone mad
but we’re all sunny flowers inside.”

De bloem staat bekend onder de plaatselijke alias ‘Suikerbossie’. Deze naam is te danken aan sappen die de bloemen uitscheiden en die naar suiker smaken. En die zoete smaak zie je ook terugkomen in haar zoete en warme kleurenpalet van voornamelijk roze, rood, oranje en geel, vaak met spannende en inspirerende kleurschakeringen. De Protea groeit in subtropische tot tropische omstandigheden met warme dagen en veel zon.

Ik kan mezelf ook wel een ‘suikerbossie’ noemen, want voor zoetigheid kun je mij uit mijn bed halen! Taartjes, chocola, toetjes, verzin het maar… Daarnaast hou ik ook van de zon en warme oorden. Dus dat zoete warme kleurenpalet sluit volledig aan bij de look en feel van zowiets. Een bloemige match made in heaven!

Waanzinnig leuk en eigenzinnig geschreven artikel over de Protea:
https://www.thegreengallery.com/nl/issue-11/trendstory